Vrea cineva sa viziteze 500 de locuri sacre?

Vrei sa vizitezi 500 de locuri sacre din intreaga lume? Cred ca si cel mai ateu om de pe pamanat, la aceasta intrebarea, ar raspunde fara sa clipeasca, DA!  Stiu, e greu si viata e scurta, dar pana la urma, citirea unei carti este tot calatorie. Imaginara ce-i drept, dar ramane calatorie. Pentru inspiratie pentru calatoriile viitoare dar si pentru largirea universului cultural, la Editura Litera au aparut patru enciclopedii in care sunt prezentate cele 500 de locuri sacre amintite mai sus.

⇒Cumpara pachetul 500 de locuri sacre de pe Libris.ro

 

Initial, cele 4 volume din seria 500 de locuri sacre au fost distribuite inpreuna cu ziarul Libertatea, dar cum nu citesc ziarul respectiv, in primavara am ratat aceasta colectie. Azi, in urma un newsletter primit de la Libris in care eram anuntat de promotiile lunii in curs, dupa ce am rasfoit putin in cautare de ceva carti (in curand va fi ziua mea si mi-a fost solicitata o lista cu ce carti vreau sa primesc 🙂 ) am descoperit si acest pachet. L-am trecut pe lista chiar daca nu voi reusi in viata asta sa onorez aceste destinatii, sunt sigur ca ceva inspirational voi descoperi intre coperti.

Pe site-ul Libris se pot rasfoi cartile. Si le-am rasfoit…si mi-a placut. Cel putin pe zona americana, locurile sacre ale indienilor le aveam deja in plan, America de Nord fiind o destinatie ce nu vreau sa o ratez in aceasta viata. Nu am mai scris de multa vreme aici, dar o voi face si voi scrie un articol despre ce vreau sa vad din teritoriul american. Pana una alta, la lista de o am deja, din cartea 500 de locuri sacre, am mai adugat ceva. Devils Tower.

 

Ridicându-se din câmpiile din nord-estul statului Wyoming, acest monolit ce pare de pe altă lume are încă rol de far spiritual pentru indienii băştinaşi.
În 1906, Theodore Roosevelt a declarat Devils Tower (Turnul Diavolilor) primul monument național din Statele Unite, însă triburile indiene îl consideră un spațiu sacru de mult mai multă vreme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *