Ca turistul prin Pitesti

Aflat la un capăt de autostrada de Bucuresti, orasul Pitesti nu este neaparat un obiectiv turistic. Este un oras cu ceva avant economic, curatel si cam atat. Oras de câmpie. Dar daca vrei sa pierzi o zi in el, ai ce sa vezi…si merita.

De-a lungul timpului, din diverse motive, am tranzitat Pitestiul. Chiar si acum am săptămânal cate o deplasare cu serviciul prin Pitesti…dar in ultimele doua saptamani am exagerat cu drumurile la Pitesti. Pe langa deplasările de serviciu, am avut doua nunți consecutive in Pitesti. Cum la nunta mai si bei, am avut cazare de fiecare data, un motiv in plus de-a vedea orasul Pitesti cu ochiul turistului.

Cazare am avut o data la Hotel Arges, chiar in centru si hotelul arata mult mai bine decat cele trei stele afisate, iar a doua oara, am stat intr-un loc pitoresc, o cetatuie…chiar asa se si numeste, Hotel La Cetate din Stefanesti, la 5 minute de Pitesti. Si aici a fost ok. Dar sa revin cu Pitestiul si ce am facut prin oras.

In primul si in primul rand, avand si copilul cu noi, am fost si am vizitat Gradina Zoologica din Pitesti. Ce sa zic, personal nu sunt foarte incantat de animalele aflate in captivitate, dar cumva, faptul ca la gradina zoologica din Pitesti custile animalelor sunt foarte mari si amplasarea locatiei in padure, mi-a fost mai usor sa trec peste aceste mici neplaceri. Chiar daca numarul animalelelor este mai mic decat la alte gradini zoologice, aici mi-a placut tare mult. Recomand.

Pe langa zoo, in Pitesti mai poti admira cladirile vechi din centrul orasului, te poti plimba lenes pe pietonala si poti manca/bea ceva la unul dintre restaurantele din zona. Chiar merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *