Trei plaje ce mi-au placut

Tocmai ce s-au intors niste prieteni dintr-o scurta vacanta de doua saptamani in Republica Dominicana. Multumiti. Tipa, foarte incantata de plaje…dupa spusele ei, cele mai frumoase plaje vazute pana acum. Singurul inconvenient la aceasta vacanta a fost distanta si legatura destul de proasta la intoarcere. Au stat cam 6 ore in Paris…dar aia e, cand vii de pe plaja si stii ce te asteapta in Romania, parca nici nu mai conteaza.

Cum in urmatorii doi-trei ani nu am neaparat planuri cu ceva vacanta prin Republica Dominicana, povestile lor m-au afectat putin, mai ales pe seama temperaturilor de pe la noi. In concluzie, am incercat sa-mi fac un scurt top trei al celor mai misto plaje unde mi-am intins pielea la soare in vacantele de la mare.

Si cum orice top incepe cu ultima pozitie, asa, de suspans, in ordinea descrescatoare a numerelor de pe tricouri, doamnelor si domnilor, avem cele 3 plaje ce mi-au ramas in memorie:

3. Plaja Salonikios din Thassos.

Este o plaja micuta si retrasa, departe de soseaua principala ce inconjoara insula( aproximativ 3 km printr-o padure de pini). Apa limpede, nisip fin cu ceva tenta rosiatica. Nu este aglomerata…se ajunge destul de greu, pe un drum neasfaltat si destul de abrupt. Dar merita. Noi cand am fost, i-am alocat plajei Salonikios, doua zile.

Salonikios beach

2. Plaja Dereli din Turcia.

O plaja imensa si lunga si lata. Noi am campat cu cortul la camping Dereli, in apropiere de orasul antic Efes. Dupa doua vacante lungi prin Turcia cu cortul, daca sunt amatori de calatorit cu cortul, chiar recomand o oprire la campingul Dereli. Revenind la plaja, nisipul este fin, apa destul de mica si linistita, iar daca soarele incearca sa va goneasca de pe plaja, se poate opta pentru o retragere strategica intre palmieri.

dereli beach turcia

1. Plaja Golden Beach din Ciprul de Nord.

Plaja Golden Beach din Cipru(ca mai sunt si-n alte locuri plaje cu aceasta denumire) se afla in partea turceasca a insulei Cipru, mai exact in peninsula Karpas. Pe langa turisti, aceasta plaja este atragatoare si pentru doua specii de broaste testoase ce vin sa-si depuna ouale in nisipul fin al acestei plaje. In concluzie, in perioada in care testoasele au treaba, turistii sunt rugati sa-si caute un alt loc de prajit la soare si balaceala in mare. Yep, de ajungeti in Cipru, nu ratati aceasta plaja superba.

golden beach

Astea sunt…trei dintre cele mai frumoase plaje ce le-am vizitat. Dupa cum se vede, sunt plaje mai putin comerciale…plaje unde te poti tolani in voie direct pe nisip.  Stiu ca blogul asta nu are multi cititori, dar daca cumva, din intamplare ai ajuns sa citesti, poti lasa si tu un hint cu o plaja ce ti-a placut in mod deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *