Vila rares din Rausor

cazare rausor,vila rares

Uite ca a mai trecut un an si cum traditia o cere, petrecerea de revelion a avut loc anul acesta in judetul Hunedoara. Mai exact, la Vila Rares din Rausor.  Pana ajung sa spun cateva pareri despre Vila Rares, hai sa vedem ce se poate face prin complexul/statiunea Rausor.

Din ce am vorbit cu gazda, la Rausor, initial nu a fost nimic, doar padure si aer curat. Mai tarziu, Hidroelectrica a demarat lucrari de captare in zona, iar in Rausor a fost amenajata colonia muncitoreasca. Oameni au terminat si au plecat mai departe, dar vatra exista, asa ca, Combinatului Siderurgic Hunedeoara preia initiativa si construieste aici ceva hotel pentru angajati si partia de schi.  Usor-usor statiunea s-a dezvoltat, iar mai apoi a venit revolutia, a urmat paragina si din nou, interesul pentru statiune a crescut si pe fondul parcelarii si concesionarii terenului cu singura obligatie de-a construi.

Acesul catre Rausor se face din drumul Hateg-Caransebes. La aproximativ 10 km de Hateg, se vireaza stanga. Exista ceva indicatoare ce indica pe langa Rausor si alte obiective turistice din zona:Cetatea Colt, Manastirea Cetatii Colt, Curtea Nobiliara a Candestilor. Mai exact, pentru a ajunge in Rausor, trebuie sa ajungeti in comuna Rau de Mori, iar de acolo, drumul asfaltat, merge pana la baza partiei de schi din Rausor.

Acum revenind la Vila Rares si la conditiile oferite de aceasta, eu am fost multumit. In conditiile in care am ocupat toate cele 23 de locuri de cazare disponibile si vila a fost in intregime a noastra, nu au fost probleme. Cabana este curata, calduroasa si este dotata cu un living mare si luminos, iar gazdele sunt foarte discrete. Inca o data, repet, vila nu ofera conditii de mare lux, este destinata grupurilor de prieteni si taberelor pentru copii.

Vila Rares are o capacitate de 23 locuri de cazare in 7 camere, 4 bai, dintre care doar doua sunt dotate cu dus, o bucatarie utilata si o terasa semi-acoperita unde pasionatii de gratar se pot exprima in voie la cele doua gratare existente acolo.

Ca si minusuri, desi initial am crezut ca numarul redus de dusuri ar fi principala problema, s-a demonstrat ca cel mai deranjant lucru, cel putin pentru mine, a fost slaba izolare fonica a camerelor. Este aproape inexistenta.

Si cum stelele si calificativele sunt subiective, nu-mi ramane decat sa zic, da: As mai merge la Vila Rares.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *