Vacanta in Catania. I-am spus Pas

Aseara, dupa ceva dezbateri, nu aprinse, am hotarat de comun acord cu sotia sa spunem PAS unei vacante in Catania. Nu am implicat-o in discutii si pe cea mica, nu de alta, dar ea nu spune nu la nimic cand vine vorba de calatorit. Oferta era delicios de atractiva si a venit din partea unor prieteni ce ne-au stat alaturi in multe calatorii. Desi ei erau hotarati pe Berlin, in urma unor discutii in care eu ridicasem problema unei destinatii mai insorite, ieri m-au sunat si mi-au zis ca au descoperit ceva oferta la Wizz Air, pentru Catania, Sicilia. A urmat si un email cu detalii.

In perioada 27-29.12 este reducere 30% la WizzAir pe unele destinatii, inclusive Catania (Sicilia). Cum vorbisem cu Marean ca v-ar tenta si pe voi prin martie, am facut mai multe combinatii si cel mai ieftin ar fi 8-12.03.2017 (4 nopti) cu Wizz Discount Club pentru 6 persoane – total 1270,80 lei (635,40 lei de familie – cam 140 euro) – include un bagaj de cala (23 kg).

Frumos. Ar fi iesit o vacanta frumoasa si destul de ieftina… 3 persoane, bagaj de cala la doar 140 euro plus o cazare la pret decent. Cu siguranta gaseam, asa cum am mai gasit si in alte randuri, un apartament de inchiriat…deja, la o prima privire pe Airbnb, apartament ce ar fi putut sa indeplineasca conditiile cerute de noi, pleca de pe la 200 si un pic de lei…pe jumatate, era din nou avantajos.

 photo Fontana dellrsquoEllefante_zpsq6bzrm9w.jpg

Si cum curiozitatea este mare, pentru a-mi face ceva sange rau, am cautat cateva obiective din Catania ce ar fi trebuit musai vazute. Si cum orasul este unul vechi, iar influentele culturale au fost destule, Catania, are ce oferi turistului.

Cum la italieni totul se invarte in jurul domului, tot asa si in Catania, Piazza del Duomo este punctul de plecare. Asta nu inainte de-a vedea si fantana cu elefant…Fontana dell’Ellefante. Dupa ce as fi vazut centrul, mi-asi fi indreptat pasii catre Amfiteatrul Roman si mai apoi, catre Castelul Ursino.

 photo Castello-Ursino-a-Catania_zpsrg9k33fq.jpg

La o prima impresie, Catania ramane o destinatie viitoare ce nu trebuie ratata. Poate, candva, ca tot mi-am promis un circuit de doua saptamani cu masina prin Italia, voi reusi sa ating si Sicilia. Daca nu, poate tot un scurt sejur, cateva zile, exact ca acesta caruia i-am spus pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *