Recomandari turistice din Bucuresti

arcul de triumf bucurestiSunt ani buni de cand pot spune cu mana pe inima ca sunt bucurestean. O fi bine, o fi rău, nu pot spune exact. Un lucru însă e cert: iubesc orasul lui Bucur si cu greu m-as hotara sa-l parasesc in dauna unui alt oras din Romania. Un fost coleg de facultate, si-l citez din memorie, a zis cam asa: Daca nu ai plecat imediat ce ai terminat facultatea, slabe sperante sa mai pleci din Bucuresti…te inghite. Desi nu venisem in Bucuresti pentru a pleca, privind in jurul meu, omul  avea dreptate. Eu am venit si am rezistat, poate motivul pentru care inca rezist este acela ca incerc sa privesc orasul asta aglomerat si plin de oameni agitați, cu ochi de turist, sa-i vad frumusetea si sa-i inteleg farmecul. Poate, daca toti l-am privi asa nu ne-ar mai parea murdar si rautacios. Cu varfurile si scursurile unei natii intregi, Bucurestiu merge mai departe, iar eu, voi incerca sa scriu, cand si cand, despre locurile ce-mi plac mie in Bucuresti.

Acum, sa revin la titlu..recomandari turistice din Bucuresti…cum am zis,privesc orasul prin ochi de turist si-mi vine greu sa fac o lista a obiectivelor turistice, iar acesta este motivul pentru care, azi mai adaug o categorie in  blog. Turistice in Bucuresti.

Străinii vin pentru centru vechi si Casa Poporului, romanii nostri, se grabesc catre mall-uri, iar prin cartiere, sunt bucuresteni ce nu stiu mai nimic dincolo de cartier lor.Cumva, am avut norocul si prin prisma job-ului, am cotrobait prin toate cotloanele bucurestiului. Din mizeria Ferantariului si pana in boiereasca zona a Dorobantilor. Si peste tot am gasit ceva atragator pentru ochi. Usor, usor, le voi ordona in noua categorie, dar nu o sa fie un top. E greu sa faci un top al locurilor, mai ales daca esti subiectiv, iar eu sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *