Cum alegi vacanta-influenta retelei sociale

golden-beach-cyprus

Dimineata, la radio am prins o mica discutie legata de influentarea alegeri vacantelor la  romani. Pe scurt, se zice ca cei de la Paravion, au facut un studiu si au constatat ca romani sunt influentati in momentul in care aleg destinatia de vacanta, de pozele postate de prieteni, pe retelele de socializare. Era si normal, in conditiile in care petrecem foarte mult timp in mediul virtual, iar impactul vizual oferit de facebook, instagram, etc. este imens, concluzia era la mintea cocosului. 

Rețelele de socializare influențează din ce în ce mai mult decizia românilor în alegerea vacanțelor. Potrivit unui studiu realizat de Paravion, agenție online de turism,  circa 45% dintre tinerii de până în 34 de ani, din mediul urban, cu venituri medii și peste medie, își planifică sejururile și în funcție de pozele sau impresiile pe care prietenii le postează pe Facebook.

Acum, ce sa zic…chiar si eu am fost influentat de ceva poze de pe facebook. Bine, mai mult sotia, dar da, ceva influenta a exista. De exemplu, vacanta de anul trecut din Lefkada, mi-a fost influentata de ceva poze postate de colegii sotiei, pe facebook. Si chiar a fost misto, Lefkada este de vazut…are cam tot ce vrei indiferent ca esti femeie sau barbat. Si noi am fost si cu copilul. O sa povestec intr-o zi despre aceasta vacanta.

Si daca tot vorbim de infuentarea alegerii destinatiei turistitice, cand am fost in Cipru, dupa ce mi-a placut maxim partea turceasca a insulei, intr-o discutie cu un prieten ce are gusturi turistice asemanatoare cu ale mele, acesta a spus urmatoarea fraza: Bai, asa prietenosi si sociabili sunt si turcii. Ar trebuii sa mergi in Turcia.

Si cum aveam incredere in recomandare, am mers anul urmator in Turcia. Si dupa alti doi ani, am mai mers inca o data. Si planul ar fi sa mai merg. Voi cum stati, sunteti influentati in momentul in care hotarati incotro s-o luati, de pozele postate pe facebook de prieteni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *